Provincie Limburg

Hoe betrek je kinderen en jongeren bij je lokale beleid?

Djapo nodigt je graag uit op haar inspiratie- en netwerkmoment voor steden en gemeenten.
Wil je graag kinderen en jongeren betrekken bij jouw lokale beleid? Wil je hen laten nadenken over maatschappelijke topics zoals SDG’s, klimaat en sociale rechtvaardigheid? Kom dan op 17 maart 2023 naar het inspiratie- en netwerkmoment van Djapo en Provincie Limburg Educatief Centrum (PLEC).
Ontmoet medewerkers van andere lokale besturen, deel ervaringen en maak kennis met werkvormen die je kunt inzetten om kinderen en jongeren te laten nadenken over maatschappelijke thema’s. We zoomen in op hoe je kinderen en jongeren kan ondersteunen om toekomstgerichte vaardigheden te ontwikkelen. En hoe het onderwijs daarbij een belangrijke partner kan zijn.
Je maakt bovendien kennis met het vernieuwde begeleidingsaanbod van Djapo. En tijdens de lunch kan je nog wat extra info vragen aan de Djapo-medewerkers of gezellig napraten met de andere deelnemers.

Mis dit unieke moment niet en schrijf je in voor het gratis inspiratie- en netwerkmoment van Djapo en Provincie Limburg Educatief Centrum (PLEC).
Inschrijven via: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdDTzHCzHbKyk2BATB-2ASmQkmstW1yBb_EbFE8SrAkq7rfLA/viewform

Klimaatactie, de strijd tegen het verlies van biodiversiteit, duurzame energie, armoede en solidariteit, … Het zijn allemaal hot topics, én ook enkele van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen die in dit interactieve programma aan bod komen. Als leerkracht uit het secundair onderwijs krijg je enkele tools mee om de theorie om te zetten in de praktijk en waarmee je thuis of op school je steentje kunt bijdragen.

We werken aan “de donut”, daar waar we met z’n allen kunnen leven in sociale rechtvaardigheid en binnen de grenzen van de planetaire draagkracht. We gaan naar buiten en doen een paar voorbeeldopdrachten als kennismaking.

Iedereen kan dit systeem gebruiken/toepassen op diverse vakken:

Sociale rechtvaardigheid: levensbeschouwelijke vakken, geschiedenis, filosofie, economie, …
Planetaire draagkracht: aardrijkskunde, biologie, chemie, economie en levensbeschouwing, …
Vakoverschrijdend en verbindend
Abstracte termen worden ter plaatse omgezet in concrete voorbeelden! We gaan buiten op stap en leggen al doende de link tussen planten en natuur én economische en sociale thema’s.

Kom zelf maar eens proberen! Inschrijven via: https://www.limburg.be/inhetoogvandestorm